MediaWatch

Grønt lys til Vivendi-Seagram

Fusionen mellem de to selskaber bringer dermed Vivendis kabel-TV, Internet-distribution og satellitsystem sammen med Seagrams Hollywood-interesser, der omfatter Universal Music Group og Universal Studios. Navnet på den nye fusion bliver Vivendi Universal, skriver AP.

Kommissionen, der senest fredag skulle afgøre om fusionen skulle godkendes eller udsættes for en dybdegående fire måneders undersøgelse, siger at Vivendis salg af en 20 procents andel i den britiske betalings-tv gruppe BskyB samt selskabets tilladelse til at give andre betalingskanaler lov til at bruge Universals film havde været nogle af de udslagsgivende faktorer for godkendelsen.

Lovningen på at dele TV-rettighederne til Universals film gælder i fem år og omfatter blandt andet lande som Danmark, Sverige, Finland samt Frankrig med flere. Alt sammen lande, hvor Kommisionen havde udtrykt bekymring for selskabets styrke indenfor filmdistribution. Udover at dele rettighederne på TV-siden gav Vivendi også konkurrenterne til dets Vizzavi portal adgang til online musikindhold.

Fusionen er allerede blevet godkendt af de franske regulatorer samt Federal Trade Commision i USA.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs