MediaWatch

Linux overhaler Apple

Ifølge Jon "Maddog" Hall fra Linux International er antallet af Linux-brugere på verdensplan steget fra 20 til 30 millioner. 6,6 procent af verdens PC'ere benytter i dag Linux's styresystem. Det er mere end Apple's markedsandel, der i dag vurderes til 5,9 procent, skriver Spiegel.

Hvorvidt det vil lykkes Linux med sit gratis styresystem at overhale markedsfører Microsofts Windows-styresystem, der har omtrent 400 millioner brugere, kan ingen vide, men ifølge Linux-evangelisten Jon "Maddog" Hall kan det meget let gå hen og blive virkelighed. Han fremhæver KDE- og Gnomeprojektet, der vil gøre det langt lettere end det er i dag at benytte Linux, som to faktorer, der vil udbrede Linux endnu mere.

Men opfinderen af det "åbne" styresystem, den unge finne Linux Torvald, ser ikke umiddelbart Linux's fremtid i PC-verdenen. Der vil endnu gå fem til 10 år, mener han.

- Men hvor det handler om klare opgaver, for eksempel med PDA'er eller mobiltelefoner, der ser jeg helt klart, at Linux kommer frem, siger den unge superprogrammør Linux Torvald.

Den voksende interesse fra det globale erhvervsliv overfor Linux har medført en social revolution indenfor Linux-verdenen. På messen i Frankfurt blev der udtrykt generel tilfredshed med, at programmører, der arbejder med Linux, nu får løn for deres arbejde, som de ellers før i tiden lavede i deres fritid. Men flere messedeltager udtrykte bekymring over store koncerners voksende engagement og dermed følgende indflydelse på Linux's udvikling. Flere nævnte i den forbindelse IBM som eksempel.

Men Linux Torvald er overbevist om, at Linux-udviklingsfællesskab vil kunne modstå det voksende kommercielle tryk, der er blevet den ny virkelighed for Linux-entusiasterne.

- Vi vil udvikle software med samme metode, som vi hidtil har gjort - i det mindste i kernel-projektet - og vi vil ikke ændre dette på grund af kommercielle spillere. Helt ærligt er det for mig som udvikler temmelig lige meget, hvilke behov for eksempel IBM har, sagde Linux Torvald på Linux-messen i Frankfurt.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs