MediaWatch

Britisk-kinesisk mobil-alliance

Vodafone vil for at hjælpe China Mobile med at skaffe kapital til opkøb af mobile aktiver i Kina investere 2,1 milliarder euro i nytegnede China Mobile aktier. Det kinesiske selskabs aktiesalg sker som led i dets forsøg på at erhverve ovennævnte aktiver fra dets majoritetsejer China Mobil Hong Kong. Den offentliggjorte alliance forventes gennemført med udgangen af februar 2001, skriver Wall Street Journal.

Vodafone meddeler ligeledes, at det i sit netop afsluttede kvartal har øget sit kundegrundlag med 6,16 millioner. Selskabet har nu 65, 8 millioner kunder på verdensplan. Disse fordeler sig på følgende måde : Europa : 4,38 millioner nye kunder og 37,68 millioner totalt, USA, Asien og Stillehavet : 604,000 nye kunder og 16,12 millioner totalt, Storbritannien : 877,000 nye kunder og 10,24 millioner totalt.

Chris Gent, administrerende direktør for Vodafone, siger, at selskabet på årsbasis har haft en kundefremgang på 45 procent og tilføjer, at Vodafone kan nå 50 procent for fjerde år i træk.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs