MediaWatch

Mere snor til sikkert nummerskift

Forskningsminister Birte Weiss har efter henvendelse fra telebranchen givet længere tid for at sikre, at den for forbrugerne optimale løsning bliver gennemført.

Ordførere fra de politiske partier bag det seneste teleforlig fra september 1999 har i torsdags givet tilslutning til forskningsministerens tilbagemelding til telebranchen. Begrebet nummerportabilitet betyder, at forbrugeren kan beholde sit telefonnummer, når han eller hun ønsker at flytte til et konkurrerende teleselskab. Det skærper konkurrencen på telemarkedet, hvorfor forskningsministeren og de telepolitiske forligspartier lægger stor vægt på gennemførelsen af fuld nummerportabilitet.

En enig telebranche - altså også de markedsdeltagere, som forventes at få størst glæde af nummerportabilitet - har indstillet til forskningsministeren, at tidsfristerne for gennemførelsen af visse typer af nummerportabilitet forlænges for at opnå den teknisk bedste løsning, der også er den konkurrencemæssigt mest effektive og dermed bedst for forbrugerne.

- Jeg havde foretrukket, at telebranchen havde opfyldt den aftalte tidsplan fuldt ud. Jeg og partierne bag teleforliget accepterer imidlertid, at den teknisk perfekte løsning kræver lidt mere tid. Det betyder, at man fra nytår frit kan flytte sit telefonnummer med, selv om man skifter teleselskab, og at teleselskaberne får et halvt års ekstra frist til at gennemføre ordningen for mobilnumre. Til gengæld vil vi få en løsning, som fra starten bliver enkel og driftssikker, siger Forskningsminister Birte Weiss.

Læs hele artiklen på www.mediawatch.dk under "artikler".

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs