MediaWatch

Lexmark nedad efter profitadvarsel

Selskabet, der er verdens næststørste producent af laserprintere, udtaler, at indtjeningen for andet kvartal grundet faldende salg af inkjet patroner samt en ufavorabel vekselkurs forventes, at blive lavere end først antaget. Lexmark aktien sluttede dagens handel i kurs 37,25 dollar et fald på 14,75 dollar svarende til 28 procentpoint. Aktien har alene i år tabt 43 procentpoint, skriver Bloomberg News.

Selskabet forventer nu, at indtjeningen per aktie vil ende i intervallet 45 til 50 cent per aktie, hvilket er et fald på 10 til 15 cent i forhold til First Call/Thomson Financials oprindelige forventning på 60 cent per aktie. Til sammenligning havde Lexmark i tredje kvartal sidste år en nettoindtægt på 76,5 millioner dollar svarende til 56 cent per aktie.

Lexmark, der henter 35 procent af sine indtægter i Europa, må grundet en faldende eurokurs se mere end 15 millioner dollar gå tabt som følge af en dårlig vekselkurs. Et lignende fald gør sig gældende for euroen, der alene i år er faldet med 13 procent-point i forhold til dollaren.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs