MediaWatch

Ny europæisk Internet gigant

Salget er netop faldet på plads og indebærer, at Lycos Europe betaler 5,4 milliarder svenske kroner i aktier for Spray Network, skriver digitoday.no. Salget er afslutningen på adskillige ugers rygter om et forestående opkøb af Spray, hvor også selskaber som World Online og T-Online (ejet af Deutsche Telekom) har været på tale som potentielle købere.

Lycos Europe ejes af de to europæiske giganter Bertelsmann og Terra Networks, og købet betyder for Spray, at ambitionerne om at blive Europa's førende portaltjeneste nu skal ske i samarbejde med to erfarne selskaber på Internet området.

Terra Networks er den største spanske Internet udbyder- og portaltjeneste og ejes af den spanske telegigant Telefonica. Terra Networks købte i maj måned USA's tredje største webportal Lycos med den målsætning at nå USA's hastigt voksende spansktalende befolkning, men med købet af Spray Network viser Terra, at selskabet også har stærke pan-europæiske ambitioner.

Bertelsmann har gennem sin globale Internet portal bol.com store markeder inden for online salg af underholdningsprodukter som bøger, musik og gaver.

Det er endnu uvist, hvad opkøbet af Spray betyder for Spray's aftale med danske Jubii. Spray har siden foråret haft option på at købe Jubii, såfremt Spray blev børsnoteret inden årets udgang.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs