MediaWatch

Gigantfusion trues af EU

Efter at Kommissionen tidligere i år har anmodet AOL og Time Warner om en lang række oplysninger til brug for Kommissionens vurdering af fusionen, har selskaberne ifølge Financial Times fået en frist til den 24. september til at indvillige i nye krav fremsat af Kommissionen . I modsat fald synes Kommissionen at være indstillet på at afvise fusionen.

Kommissionen pointerer dog, at de seneste krav fra Kommissionens side på ingen måde er udtryk for, at fusionen allerede er lagt i graven.

- Selskaberne har fortsat tid til at gå i dialog med Kommissionen og tilbyde foranstaltninger, som kan være med til at afhjælpe de problemer, som Kommissionen peger på, sagde en talsmand for Kommissionen mandag.

AOL har tidligere tilbudt at afskære sine forbindelser til den tyske mediegigant Bertelsmann med hvem AOL har en række joint ventures. Endvidere har AOL tilbudt inden for de første tre år af fusionen ikke at drage fordel af selskabets stærke position på det amerikanske marked med henblik på at ekspandere på det europæiske marked.

Flere analytikere peger imidlertid på, at de to selskaber skal indstille sig på at åbne op for såvel selskabernes indhold og teknologiske platforme på konkurrencemæssige vilkår med henblik på at få fusionen godkendt. Det er i hvert fald de krav, som stilles af selskabernes konkurrenter.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs