Oracles aktie nedad ovenpå flot regnskab

MediaWatch

Oracleaktien blev således handlet 6,63 dollar ned og sluttede i kurs 78,31 dollar, svarende til et fald på 8 procentpoint. Selskabet havde ellers nærmest overrumplet markedet med sit regnskab, der i kraft af rationaliseringer samt et øget salg af software databaser endte med at blive særdeles positivt. Eneste minus var et langsommere end forventet salg af dets nye forretningsapplikationer, skriver CNET.

Ifølge analytikere skyldes den betragtelige nedgang i Oracles aktiekurs ikke så meget selskabets regnskab, men at der snarere har været tale om gevinsthjemtagninger. Jim Mendelson, analytiker for Wit SoundView, mener, at det er et generelt faldende Nasdaqindeks samt et frasalg af teknologiaktier, der ligger til grund for aktiens nedgang.

Mendelson fastholder Wit SoundViews købsanbefaling "stærk køb" og siger, at man stadig forventer, at aktien vil nå kurs 96. Han gør i den forbindelse op med analytikere, der har forbehold overfor hvor langt aktien kan komme op og udtaler, at det solide regnskab kombineret med et aktiesplit på 2 for 1 bør sende kursen opad.

Hans anbefaling følges op af en række af investeringsselskaber der har gentaget deres "køb" anbefaling af Oracleaktien. Blandt disse kan nævnes Bank of America, Lehman Brothers, Frost Securities, Chase Hamprecht & Quist samt Donaldson Lufkin & Jenrette.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også