MediaWatch

Kritik af de nordiske tele selskaber

Kaj-Erik Relander er i dag vice koncernchef hos Sonera, men bliver koncernchef den 1. januar 2001. I en udtalelse til Dagens Næringsliv siger han, at Norden på et tidspunkt var "top of the world" inden for telekommunikation, men at denne position i dag er gået Norden af hænde. Relander henviser blandt andet til, at privatiseringsprocessen i de nordiske teleselskaber har været alt for langsom, hvilket skyldes politikernes modvilje mod at slippe ejerskabet af tele selskaberne.

Politikerne har efter Relanders opfattelse ikke handlet efter, hvad der ville være bedst for tele selskaberne som kommercielle virksomheder, men har handlet efter en mere politisk agenda, hvor politikerne har haft det godt med fortsat at have en vis indflydelse og kontrol med selskaberne. Relander henviser til udviklingen i Sydeuropa, hvor liberaliseringen har været langsom men privatiseringen hurtig.

- Hvem ville for fem år siden have troet, at Telefonica (Spanien) skulle blive et stort, moderne selskab, spørger Relander.

Relander mener, at de nordiske teleselskaber burde have tænkt i fusionstanker for længe siden. -Telia, Telenor og Sonera burde været slået sammen for flere år siden. Hvor hovedkontoret ligger, eller hvilket skilt der står på døren, har ingen relevans for aktionærerne. Vi skulle være gået ud sammen, men nu er det for sent, siger Relander.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs