MediaWatch

Staten vil indføre e-indkøb

Analyser fra både Rigsrevisionen og Finansministeriet viser, at det offentlige er ineffektive i sine indkøb af varer, og derfor vil forskningsministeren have de mange statslige institutioner til at samles om at købe ind over Internettet, skriver Jyllands Posten.

Staten købte i 1999 ind for cirka 25 milliarder kroner, og man regner med at omkring en tredjedel af varerne vil egne sig til indkøb over Internettet. Indkøb via auktionsportalen forventes at give staten en besparelse på rundt regnet 10 procent eller 800 millioner kroner om året.

Birte Weiss vil have en samlet plan klar for projektet i oktober måned, og derefter forventer forskningsministeren at kunne sætte projektet i gang i begyndelsen af det nye år.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Seneste nyt

Se flere jobs