MediaWatch

Staten vil indføre e-indkøb

Analyser fra både Rigsrevisionen og Finansministeriet viser, at det offentlige er ineffektive i sine indkøb af varer, og derfor vil forskningsministeren have de mange statslige institutioner til at samles om at købe ind over Internettet, skriver Jyllands Posten.

Staten købte i 1999 ind for cirka 25 milliarder kroner, og man regner med at omkring en tredjedel af varerne vil egne sig til indkøb over Internettet. Indkøb via auktionsportalen forventes at give staten en besparelse på rundt regnet 10 procent eller 800 millioner kroner om året.

Birte Weiss vil have en samlet plan klar for projektet i oktober måned, og derefter forventer forskningsministeren at kunne sætte projektet i gang i begyndelsen af det nye år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs