MediaWatch

Staten vil indføre e-indkøb

Analyser fra både Rigsrevisionen og Finansministeriet viser, at det offentlige er ineffektive i sine indkøb af varer, og derfor vil forskningsministeren have de mange statslige institutioner til at samles om at købe ind over Internettet, skriver Jyllands Posten.

Staten købte i 1999 ind for cirka 25 milliarder kroner, og man regner med at omkring en tredjedel af varerne vil egne sig til indkøb over Internettet. Indkøb via auktionsportalen forventes at give staten en besparelse på rundt regnet 10 procent eller 800 millioner kroner om året.

Birte Weiss vil have en samlet plan klar for projektet i oktober måned, og derefter forventer forskningsministeren at kunne sætte projektet i gang i begyndelsen af det nye år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs