MediaWatch

KVX-indeks kom godt fra start

KVX-indekset omfatter vækst-virksomheder inden for IT, telekommunikation, medicin og bioteknologi. Det nye indeks startede i 1000 point og steg 2,28 procent i løbet af fredagen. De ni aktier på KVX fik en samlet omsætning på 152 millioner kroner, hvor den daglige omsætning i august i disse aktier lå på 107 millioner kroner i gennemsnit.

Adm. direktør for Københavns Fondsbørs, Hans-Ole Jochumsen, udtaler:

- Vi er meget tilfredse med den positive modtagelse, KVX Vækstmarkedet har fået. Med KVX Vækstmarked øger vi fokus på en grupper selskaber med stort potentiale. Samtidig er det en invitation til endnu flere selskaber om at blive noteret på Københavns Fondsbørs. Og invitationen gælder ikke kun danske men også alle de vækstselskaber, der ligger i hele Øresundsregionen. På den måde er Fondsbørsen forhåbentlig også med til at understøtte væksten i Danmark og i vores nærområde - Øresundsregionen.

Der var både stigninger og fald i det nye indeks. Simcorp faldt næsten en procent til kurs 520, mens Damgaard mistede 1,5 procent til kurs 190. Til gengæld steg Memory Card 6,3 procent til kurs 319 og RTX Telecom steg 5,5 procent til kurs 480.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Pluto TV lancerer første danske kanal

Pixel.tv har i 15 år eksisteret selvstændigt på nettet, men får nu egen tv-kanal hos det Paramount Global-ejede Pluto TV. Det er led i den annoncefinansierede streamingtjenestes strategi om at udbyde mere lokalt indhold.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs