MediaWatch

Mulig japansk alliance med SBC og BellSouth

Verdens næststørste mobiltelefonselskab, japanske DoCoMo, der er datterselskab til det primært statsejede Nippon Telegraf og Telefon selskab NTT, forhandler i øjeblikket om at slå sig sammen med SBC og BellSouth. SBC og BellSouth er, efter at de i april slog sig sammen, USA's næststørste trådløse mobilselskab.

Det foreslåede samarbejde bliver i øjeblikket behandlet af Federal Communications Commision (FCC) og det amerikanske Rets Departement, mens EU allerede har godkendt alliancen. Eksperter vurderer, at DoCoMo's indtræden i et amerikansk selskab kommer på et politisk følsomt tidspunkt, fordi der i Washington er voksende modstand i mod, at udenlandske virksomheder tager kontrol over amerikanske kommunikationsselskaber.

Moderselskabet NTT, der primært er ejet af den japanske stat, bliver i øjeblikket kontrolleret af de amerikanske myndigheder bl.a. FBI, der frygter at miste muligheden for aflytning, hvis NTT får kontrol over det amerikanske Internet firma Verio. Det skriver CNN's finansielle nyhedsservice

Partnerskabet mellem SBC, BellSouth og DoCoMo betyder, at USA vil få en ny mobil Internet tjeneste og mulighed for at trække på DoCoMo's erfaringer med den såkaldte i-mode tjeneste, der allerede har over 10 millioner brugere. Hvis forhandlingerne falder på plads, bliver SBC og BellSouth de første i USA, der tilbyder avancerede Internet tjenester i stil med i-mode på det amerikanske marked.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs