Deutsche Telekom udmanøvreret

MediaWatch

Ifølge kilder tæt ved det italienske teleselskab tyder alt nu på, at det bliver Hutchinson Whampoa og ikke som forventet Deutsche Telekom, der kan trække sig sejrrigt ud af kampen om en betydelig aktiepost i det Tiscali-kontrollerede Andala, konsortiet der skal byde på de italienske UMTS-licenser senere på året, skriver Financial Times.

Den tyske telegigant må med nederlaget således for anden gang på relativt kort tid erkende, at dets forsøg på at penetrere det italienske mobilmarked, der med sine 35 millioner abonnenter er Europas største, er slået fejl.

Deutsche Telekom led for nyligt den tort at blive presset ud af sit italienske joint-venture Wind, efter at samarbejds-partnerne France Telecom og det italienske elektricitetsselskab Enel havde set sig sure på selskabet, efter dets mislykkede forsøg på at erhverve Telecom Italia.

Det menes at være Hutchinson Whampoas tætte relationer til det hollandske KPN og japanske NTT DoCoMo, der begge vil være involveret i handlen, samt en betydelig pengetank til strategiske opkøb, der har afgjort det til selskabets fordel.

Tiscali, der blev introduceret på Milano-børsen for ni måneder siden, har været på udkig efter en ledende partner, der ville kunne forstærke selskabets chancer i den forestående auktion om de italienske UMTS-licenser.

Der er endnu ikke fastsat en pris for handlen, men det forventes at kombinationen af UMTS-licensen og opbygningen af et mobilt netværk vil beløbe sig til 52 milliarder kroner.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Photo: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter