MediaWatch

Chefer overvåger ansattes e-mail

I dag foretager 54 procent af amerikanske firmaer jævnlig tjek af deres ansattes Internet brug og 38 procent gemmer og læser de ansattes e-mail. En tredjedel af disse firmaer fortæller ikke deres ansatte, at de gør det, siger Michael Overly, forfatter til bogen E-Policy, der er en guide for erhvervsledere i at udvikle en Internet politik for firmaer, til ABCnews.
Den nye software fungerer på den måde, at den benytter sig af en liste af nøgleord og sofistikerede grammatiske regler, som programmet så filtrerer gennem de ansattes afsendte e-mail.
- For eksempel ordet "Bryst", hvis det indgår sammen med ordet "kylling" er det nok ikke noget problem. Men hvis det er i sammenhæng med andre ord, kan det være, at det ikke er så godt, siger Walter Boos, direktør i Content Technologies.
Sidste år fyrede New York Times 23 medarbejdere for at have sendt "smagløse" vitser via e-mail.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs