MediaWatch

ITEK er imod femte UMTS-licens

Forskningsministeren overvejer at sende fem i stedet for fire UMTS-licenser til tredje generations mobilnet i udbud, for at fremme konkurrencen og skaffe forbrugerne billigere priser.
Brancheorganisationen ITEK's generelle holdning er at fire licenser er rigeligt til et så lille land som Danmark. Ifølge direktør Tom Togsverd fra ITEK er Danmark ikke stort nok til, at markedet økonomisk kan bære fem licenser. Det vil godt nok føre til lavere priser på kort sigt, men regeringen risikerer at konkurrencen mellem selskaberne bliver så hård, og det kan føre til konkurser, hvis teleselskaberne ikke formår at forrente sine investeringerne, skriver Berlingske Tidende.

Forskningsminister Birte Weiss har endnu ikke besluttet, om hun vil følge embedsmandsrapportens forslag om den femte UMTS-licens eller om den i givet fald skal forbeholdes et ikke allerede dansk etableret konsortium.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs