MediaWatch

Sverige ønsker hurtig digital landsdækning

Udviklingen er også i gang i andre lande. Sverige og Storbritannien er dog kommet længst, når det gælder overgangen til jordbaseret digital-TV. Et stort antal europæiske lande har besluttet, at erstatte analoge jordsignaler med digitale indenfor ét til fem år.

Komitéens analyser viser, at der er gode samfundsøkonomiske grunde til at få en hurtig udbygning af et nationalt dækkende digitalt jordnet: Forbrugerne får øget valgfrihed, der opstår bedre muligheder for regionaliseret TV, distributionsomkostningerne falder, og jo kortere periode, der skal sendes parallelt digital og analog TV, des bedre.

En overgang til digital teknik frigør endvidere frekvenser, som der er efterspørgsel på og som kan anvendes til meget andet, f.eks. mobil-, tele- og datakommunikation.

Udbygningen vurderes at gå hurtigt, og allerede om nogle år kan husstande, som kun har de jordbaserede kanaler, SVT1, SVT2 og TV4, få adgang til jordnettets komplette udbud på 18 kanaler.

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs