MediaWatch

Teleselskaber presser Fona

Mobilix har opsagt sin forhandleraftale med detailkæden Fona, og Tele Danmark har stillet et kæden et ultimatum, som reaktion på oprettelsen af TeleFona, skriver Jyllands Posten. Tele Danmarks forhandlertilskud til Fona udgjorde sidste år 50 millioner kroner.

Ifølge Mobilix har Fona brudt den forhandleraftale, som de to har indgået, og derfor har man med øjeblikkelig virkning opsagt aftalen. Tele Danmark har stillet en række betingelser, som skal være tilvejebragt inden to til tre dage. Ifølge direktør Klaus Rasmussen fra Tele Danmark er spørgsmålet, om de betingelser kan opfyldes, men hvis de ikke bliver det, vil aftalen blive bragt til ophør.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs