MediaWatch

Den fri tale på Internettet truet

Engelske civilretsadvokater advarer i forbindelse med en nylig sag ,hvor det finansorienterede engelske web-site Interactive Investor blev pålagt at udlevere IP-adresser på bidragsydere til dets bulletin boards, mod at retten til den fri tale på Internettet trues, skriver ZDNet.

Ifølge The Data Protection Act of 1998 gives der mulighed for, at domstolene kan afkræve selskaberne fuld adgang til dets medlemmers identitet i fald der er begrundet mistanke om mulige lovovertrædelser.

Denne lov bliver nu udover ovennævnte advokater anfægtet af tilhængere af foreningen Internet Freedom der mener, den kan gøre seriøs skade på den frie tale på de engelske debatfora.

Foreningen mener, at muligheden for anonymitet er drivkraften bag den frie tale på Internettet og ser derfor lovgivningen som en mulig stopklods. Derfor bør der, mener de gøres opmærksom på muligheden for, at det man skriver, under særlige omstændigheder kan risikere at blive offentliggjort.

De såkaldte debatfora er blandt de mest populære tiltag på finans-sites som Interactive Investor. Selskabet udtaler, at det finder balancegangen mellem den enkeltes ret til privatliv og lovgivningen hårfin, men at det støtter begge dele.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs