MediaWatch

EU undersøger Time Warner fusioner

Kommissionen havde i første omgang forventet at kunne melde ud om sagen i starten af juni, men nu er en ny deadline i stedet fastsat til 19.juni, hvor man vil træffe beslutning om fusionen kan godkendes eller om den skal blive genstand for en officiel 4 måneders undersøgelse - 4 måneder er den gængse periode for sagsbehandling i sager om konkurrenceforhold.

Ligesom i USA er fusionen omgivet af stor interesse fra diverse myndigheder, da sagen er den første store planlagte fusion mellem aktører fra de såkaldte gamle og nye medier. Derfor kan kommissionen vælge at undersøge fusionen til bunds for derved at kunne etablere nogle grundregler til anvendelse for de fremtidige aftaler, som må forventes at dukke her i konvergensens tidsalder.

EU's forhold til Time Warner-America Online fusionen kompliceres noget af at kommissionen samtidig er ved at undersøge en fusion mellem Time Warner Music og pladeselskabet EMI.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs