Ikke græsrodsradio på femte radiokanal

MediaWatch

For nylig spurgte Videbæk kulturministeren om det var muligt. Mediawatch erfarer, at minsteren som udgangspunkt ikke forventer, at der vil optræde græsrodsvinduer på de to nye kanaler.

Ministeren oplyser, at det fremgår i medieaftalen for 2001-2004, at den fjerde, landsdækkende radiokanal og den femte, næsten landsdækkende radiokanal skal udbydes, så alle interesserede på åbne og ikke-diskriminerende vilkår kan komme i betragtning.

Det fremgår videre af aftalen, at den fjerde, landsdækkende radiokanal skal være en nuanceret public service-orienteret kanal med klassisk musik, kulturprogrammer, samfunds- og debatprogrammer m.v. For så vidt angår den femte, næsten landsdækkende radiokanal fremgår det af aftalen, at kanalen skal være "bred", og at det eneste programmæssige krav er public service nyhedsdækning på niveau med DR's nyhedsdækning på radioområdet.

Det fremgår endelig af aftalen, at de nærmere udbudsvilkår aftales mellem partierne bag medieaftalen, og at udbudsmaterialet skal godkendes af Konkurrencestyrelsen.

"Jeg har endnu ikke haft lejlighed til at drøfte de nærmere udbudsvilkår med aftalepartierne, men det følger efter min opfattelse af aftalen, at de to kanaler udbydes som "hele" kanaler, d.v.s. at det foretagende, som får tildelt henholdsvis den fjerde og den femte kanal, får rådighed over hele sendetiden på de respektive kanaler" siger ministeren.

Der er således ikke planer om i udbudsvilkårene at fastsætte krav om, at der skal stilles sendetid på den fjerde eller femte radiokanal til rådighed for ikke-kommercielle, idébaserede radioforeninger.

Derimod vil der ikke være noget til hinder for, at en sådan forening indgår i et konsortium, som byder på de to radiokanaler, og derigennem skaffer sig adgang til at sende 1-2 timer i døgnet på den fjerde eller den femte kanal.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Foto: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter