MediaWatch

TV skal tvinges til at investere i film

I år laves der ikke flere film end tidligere og slet ikke det antal, der var tænkt i den handlingsplan, som Det Danske Filminstitut har udarbejdet - og fået 100 mio. kr. til at realisere, skriver Politiken.

Skylden ligger hos Danmarks Radio og TV 2, mener formanden for Film- og TV-Arbejderforeningen, Karen Bentzon, der opfordrer kulturministeren til at tvinge tv-stationerne til at investere flere penge på danske film.

Der er kun sat fire danske film i produktion i år, og det er for lidt, hvis Filminstituttets handlingsplan skal føres ud livet. Ifølge den skal der produceres 20 spillefilm i år.

En film finansieres af Filminstituttet og en producent, men ofte er det nødvendigt at en af de to store tv-stationer træder til med en investering og med køb af retten til at vise filmen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs