MediaWatch

UPC og SBS samarbejder om TV-kanaler

UPC har lanceret flere andre temakanaler rundt om i Europa. De nye kanaler lanceres til efteråret på UPCs kabelsystem i Holland. Fra 2001 tilbydes andre kabeloperatører også kanalerne, skriver Børsen.

Dette joint venture er en forsmag på en tættere alliance. SBS og UPC meddelte for nylig, at det hollandske medieselskab United Pan-europe Communications ventes at købe Scandinavian Broadcasting Systems for 24 milliarder SEK. Handlen skal ske ved at halvdelen lægges penge, den anden halvdel i aktier.

UPC er et fremstormende selskab. Hovedkvarteret ligger i Amsterdam, hvor UPC tegner sig som et af de mest innovative bredbånd kommunikationsselskaber i Europa. Man ejer og driver det største bredbånd network i Europa. UPC leverer kabel-TV, telefoni, højhastighed internetadgang, og er programleverandører i 13 europæiske lande og i Israel.

UPCs forventede overtagelse af SBS danner en ideel alliance mellem to selskaber. UPC kommer med omfattende distributionskapacitet, mens SBS har den anden vigtig vare, nemlig medieindhold. Med SBS sammensmeltning i UPC opbygges den første pan-europæiske multi-media platform, der er til stede i 18 lande.

Mere fra MediaWatch

Heartbeats udpeger ny ledelse efter Le Gammeltofts exit

Adm. direktør og stifter af Heartbeats forlod medieselskabet i sidste uge. Finansdirektør i Aller Media bliver midlertidig direktør i selskabet, mens Heartbeats’ chefredaktør, vicedirektør og kommerciel direktør skal stå for at videreudvikle mediebrandet.

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs