MediaWatch

Tele Danmark køber Cesnet

Tele Danmark har købt tjekkiske Cesnet gennem joint ventureselskabet Contactel, som Tele Danmark ejer 50 procent af, og hvor den ene af tjekkiets to statsejede teleselskaber, Ceske Radiokomunikace ejer den anden halvdel.

På længere sigt ønsker Tele Danmark at opnå kontrol over det tjekkiske selskab. I dag ejer man 20,8 procent af Cesnet, den tjekkiske stat ejer 51 procent, og resten ejes af forskellige private og institutionelle investorer, skriver Børsen.

Den tjekkiske stat ønsker at sælge sin andel på 51 procent i det børsnoterede selskab, og den post er Tele Danmark interesseret i at købe, så man opnår fuld kontrol over Cesnet.

Den tjekkiske stat vil også afhænde sin aktiepost på 51 procent i det andet statskontrollerede teleselskab, Cesky Telecom. De øvrige ejer består her af blandt andet det hollandske teleselskab KPN og det schweiziske Swisscom.

Mere fra MediaWatch

En ny medieaftale kan være på trapperne

Medieordførerne fra stort set alle partier i Folketinget er kaldt til møde uden bagkant onsdag eftermiddag. Med udsigt til sommerferie om få uger spidser de månedlange forhandlinger om en ny medieaftale til. Flere forventer, en aftale kan lande de kommende dage. Men der er stadig uenighed om afgørende spørgsmål, erfarer MediaWatch.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs