MediaWatch

Liberal radiolovgivning strammes op

Det skabte i løbet af 90'erne grobund for en stor mangfoldig privat sektor og en reklameomsætning, der estimeres til 600 mill. SEK i 2000.

Den svenske regerings nye oplæg til lovgivning omkring privat radio rummer imidlertid stramninger på visse punkter. Regeringen foreslår, at nye sendekoncessioner ikke længere skal auktioners væk. I stedet skal Radio & Verket under kulturministeriet primært bedømme ansøgerne udfra ejerforhold og programplaner. Populært kaldet en "beauty contest".

Det forslås også, at det skal være tilladt for aviser at eje radiostationer, ligesom det skal være tilladt at få mere end én sendetilladelse Hver sendetidsindehaver skal levere mindst tre timers eget materiale hver dag. Sendetilladelsen skal vare i højst fire år og kan højst forlænges med fire år ad gangen. De nye sendetidsindehavere skal betale en koncessionsafgift på 40.000 SEK per år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs