MediaWatch

Alle vil sende i Nordsjælland

Amtsborgmester Lars Løkke Rasmussen har hele efteråret forsøgt at skabe ét stor fælles nævn for 19 nordsjællandske kommuner med henblik på at slå de tre sendetilladelser sammen og dække hele området med lokalt TV, skriver Helsingør Dagblad.

I første omgang var det tanken, at få de lokale kanaler ind i TvDanmark2-familien. Forhandlinger med den mest interessante sendetilladelse, placeret i Hillerød, er imidlertid ikke blevet til noget, og den vil derfor tilfalde DR2, der kan anvende de lokale frekvenser, som TvDanmark ikke gør brug af.

Den anden i Frederiksværk er også usikker og tilbage er sendetilladelsen i Helsingør, der anvendes af TV-Øresund, som dog har stoppet udsendelserne af økonomiske årsager. Det kræver i hvert fald to sendere for at dække området rimeligt, idet de lokale sendere anvender svag sendestyrke. Lars Løkke arbejder på at stable noget på benene, som præsenteres den 10. marts.

Det er både TvDanmark2 og TV 2, der uafhængigt ligger i forhandlinger med de ledige sendemuligheder - mens DR2 venter i kulissen for at se om der falder noget af.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs