MediaWatch

Danskerne vil købe Internet-aktier

Danske Invest’s nye afdeling, som udelukkende vil investere i Internet-relaterede virksomheders aktier, fik på kort tid og uden nogen særlig indsats 15.000 danskere til at tegne sig for 855 milioner kroner, skriver Børsen. Danskerne er tilsyneladende lige glade med eksperternes advarsler om, at Internet-aktier er højrisiko-aktier.

Lektor Teder Harbjerg Nielsen fra Handelshøjskolen i Århus synes ikke om udviklingen, som han mener minder om tiden før krakket i 1929. Dengang var markedet ligesom nu kendetegnet ved, at der var mange spekulanter i markedet og mange private investorer, som købte aktier uden at have til hensigt at beholde dem i særlig lang tid. Det kan let skabe en panikagtig situation, hvor alle vil sælge ud på engang, og så vil kurserne rasle ned.

Danske Invest Internet understreger overfor Børsen, at de har gjort sig umage med at oplyse de private investorer om den høje risiko, men det har ikke haft den helt store effekt.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs