MediaWatch

Folketinget støtter forslag om open-source

Et flertal bestående af SF, Socialdemokratiet, Enhedslisten og Venstre går ind for forslaget som påligger regeringen at arbejde for at udskifte Microsofts programmer med for eksempel det gratis styresystem Linux, skriver Politiken.

Forslaget, der kommer fra SF, er oprindeligt inspireret af et lignende forslag fra EU-Kommissionen og det franske parlament, som også ønsker Microsoft’s monopol brudt. Microsoft levere over 90 procent af alle brugerprogrammer til stat, amt og kommune.

Microsoft’s administrerende direktør Jens Moberg er enig i at Folketinget bør gribe ind, såfremt de finder at konkurrenceloven bliver overtrådt, men han mener ikke Folketinget skal bestemme, hvilke produkter det offentlige må bruge.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs