MediaWatch

Folketinget støtter forslag om open-source

Et flertal bestående af SF, Socialdemokratiet, Enhedslisten og Venstre går ind for forslaget som påligger regeringen at arbejde for at udskifte Microsofts programmer med for eksempel det gratis styresystem Linux, skriver Politiken.

Forslaget, der kommer fra SF, er oprindeligt inspireret af et lignende forslag fra EU-Kommissionen og det franske parlament, som også ønsker Microsoft’s monopol brudt. Microsoft levere over 90 procent af alle brugerprogrammer til stat, amt og kommune.

Microsoft’s administrerende direktør Jens Moberg er enig i at Folketinget bør gribe ind, såfremt de finder at konkurrenceloven bliver overtrådt, men han mener ikke Folketinget skal bestemme, hvilke produkter det offentlige må bruge.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs