MediaWatch

Ikke mange danske spin-off Internetselskaber

Der er i virkeligheden kun to selskaber, som vil kunne tjene penge på en børsnotering af Internet-aktiviteterne.

Tele Danmark og Søndagsavisen er de eneste to danske ikke-Internet-relaterede selskaber, som vil kunne tjene penge på at udskille sine Internetaktiviteter, vurderer analytikerer i Børsen.

Tele Danmark vil kunne nyde gavn af at udskille sine Internet-dele, som i 1999 øgede antallet af Internetabonnementer med 86 procent og øgede omsætningen på data- og Internet-tjenester med 37 procent. Derimod er analytikerne mere tvivlende overfor, at Søndagsavisen vil kunne tjene penge på selvstændige børsnoteringer af sine selskaber, som blandt andet inkluderer www.saxo.com.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs