MediaWatch

Ikke mange danske spin-off Internetselskaber

Der er i virkeligheden kun to selskaber, som vil kunne tjene penge på en børsnotering af Internet-aktiviteterne.

Tele Danmark og Søndagsavisen er de eneste to danske ikke-Internet-relaterede selskaber, som vil kunne tjene penge på at udskille sine Internetaktiviteter, vurderer analytikerer i Børsen.

Tele Danmark vil kunne nyde gavn af at udskille sine Internet-dele, som i 1999 øgede antallet af Internetabonnementer med 86 procent og øgede omsætningen på data- og Internet-tjenester med 37 procent. Derimod er analytikerne mere tvivlende overfor, at Søndagsavisen vil kunne tjene penge på selvstændige børsnoteringer af sine selskaber, som blandt andet inkluderer www.saxo.com.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs