MediaWatch

Advokatrådet kritiserer udkast til ny telelov

Forskningsministeriets udkast til "Lov om konkurrence og forbrugerforhold på telemarkedet", som netop har været til høring, bør efter Advokatrådets mening underkastes en grundig juridisk og lovteknisk gennemgang.

Derfor har Advokatrådet i et brev til Forskningsministeriet samt Justitsministeriet og Kammeradvokaten bedt om at modtage et revideret lovudkast til høring. I dette brev har Advokatrådets generalsekretær Henrik Rothe kritiseret tre forhold ved lovudkastet, skriver Berlingske Tidende.

For det første finder Advokatrådet det "meget vidtgående", at Telestyrelsen får bemyndigelse til at gennemføre "forløbige forholdsregler" i de tilfælde, hvor teleselskaber ikke kan blive enige om samtrafikpriser. Desuden finder Rådet det "betænkeligt", at der ingen tidsfrist er for disse forholdsreglers varighed, og at Teleklagenævnet ikke kan klage over Telestyrelsens afgørelser.

For det andet advarer Advokatrådet mod at mulighederne for at indbringe sager for Teleklagenævnet begrænses, hvilket efter rådets opfattelse er en "fundamental retssikkerhedsgaranti", som de mener, der bør være en vidtgående adgang til.

Endelig kritiserer Advokatrådet Forskningsministeriet for at følge et "upræcise principper", når der skal foretages prisreguleringer.

Forskningsministeriet ser ikke ud til at ville imødekomme Advokatrådets ønske om en ny høringsrunde. I stedet vil det reviderede lovudkast sandsynligvis blive fremsat direkte til Folketinget til februar.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs