Advokatrådet kritiserer udkast til ny telelov

MediaWatch

Forskningsministeriets udkast til "Lov om konkurrence og forbrugerforhold på telemarkedet", som netop har været til høring, bør efter Advokatrådets mening underkastes en grundig juridisk og lovteknisk gennemgang.

Derfor har Advokatrådet i et brev til Forskningsministeriet samt Justitsministeriet og Kammeradvokaten bedt om at modtage et revideret lovudkast til høring. I dette brev har Advokatrådets generalsekretær Henrik Rothe kritiseret tre forhold ved lovudkastet, skriver Berlingske Tidende.

For det første finder Advokatrådet det "meget vidtgående", at Telestyrelsen får bemyndigelse til at gennemføre "forløbige forholdsregler" i de tilfælde, hvor teleselskaber ikke kan blive enige om samtrafikpriser. Desuden finder Rådet det "betænkeligt", at der ingen tidsfrist er for disse forholdsreglers varighed, og at Teleklagenævnet ikke kan klage over Telestyrelsens afgørelser.

For det andet advarer Advokatrådet mod at mulighederne for at indbringe sager for Teleklagenævnet begrænses, hvilket efter rådets opfattelse er en "fundamental retssikkerhedsgaranti", som de mener, der bør være en vidtgående adgang til.

Endelig kritiserer Advokatrådet Forskningsministeriet for at følge et "upræcise principper", når der skal foretages prisreguleringer.

Forskningsministeriet ser ikke ud til at ville imødekomme Advokatrådets ønske om en ny høringsrunde. I stedet vil det reviderede lovudkast sandsynligvis blive fremsat direkte til Folketinget til februar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også