MediaWatch

Sprint trækker sig ud af Global One

Global One blev i sin tid oprettet som et joint venture mellem de tre partnere Sprint, Deutsche Telecom og France Telecom med det formål, at forsyne store virksomheder med langdistance datatransmission. Det har længe været ventet, at Sprint ville sælge deres andel af det problemfyldte og tabsgivende samarbejde.
Afviklingen af Sprints del af samarbejdet kommer angiveligt til at forløbe ved at Sprint først sælger sin andel til Atlas, der er et partnerskab mellem Deutsche Telecom og France Telecom. Den del forventes at blive offentliggjort mandag.

Derefter er det op til Deutsche Telecom og France Telecom at forhandle sig frem til, hvilken af de to teleselskaber, der skal kontrollere Global One. Den sag forventes afklaret i slutningen af januar.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs