MediaWatch

Monopoltilsyn vil have Microsoft opsplittet

Det har nu fået myndighederne til at foreslå, at der fra regeringens side gribes ind.

Der er tre hovedårsager til at antitrust-myndighederne mener, at der bør gribes ind over for Microsoft. For det første, er Microsofts markedsandel indenfor operativsystemer til Intel-kompatible computere ekstrem høj og stabil, og stabilitet indikerer netop, at der ingen effektiv konkurrence er indenfor området. For det andet er Microsofts ekstrem høje markedsandel beskyttet af høje adgangs-barrierer, hvilket forhindrer nye konkurrenter i at få trænge ind på markedet. Den tredje årsag, som undersøgelsesdommeren anfører for at begrunde Microsofts monopolistiske stilling er, at netop som et resultat af disse adgangsbarrierer, findes der ikke nogen reelle alternativer til Windows på markedet.

Hvis den amerikanske regering beslutter sig for at følge monopoltilsynets anbefalinger vil det betyde, at der anlægges en retssag overfor Microsoft, som i sidste ende kan betyde at Microsoft skal træffe en foranstaltninger, som letter konkurrence-vilkårene for virksomheder på markedet for styresystemer.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs