MediaWatch

Monopoltilsyn vil have Microsoft opsplittet

Det har nu fået myndighederne til at foreslå, at der fra regeringens side gribes ind.

Der er tre hovedårsager til at antitrust-myndighederne mener, at der bør gribes ind over for Microsoft. For det første, er Microsofts markedsandel indenfor operativsystemer til Intel-kompatible computere ekstrem høj og stabil, og stabilitet indikerer netop, at der ingen effektiv konkurrence er indenfor området. For det andet er Microsofts ekstrem høje markedsandel beskyttet af høje adgangs-barrierer, hvilket forhindrer nye konkurrenter i at få trænge ind på markedet. Den tredje årsag, som undersøgelsesdommeren anfører for at begrunde Microsofts monopolistiske stilling er, at netop som et resultat af disse adgangsbarrierer, findes der ikke nogen reelle alternativer til Windows på markedet.

Hvis den amerikanske regering beslutter sig for at følge monopoltilsynets anbefalinger vil det betyde, at der anlægges en retssag overfor Microsoft, som i sidste ende kan betyde at Microsoft skal træffe en foranstaltninger, som letter konkurrence-vilkårene for virksomheder på markedet for styresystemer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs