MediaWatch

Monopoltilsyn vil have Microsoft opsplittet

Det har nu fået myndighederne til at foreslå, at der fra regeringens side gribes ind.

Der er tre hovedårsager til at antitrust-myndighederne mener, at der bør gribes ind over for Microsoft. For det første, er Microsofts markedsandel indenfor operativsystemer til Intel-kompatible computere ekstrem høj og stabil, og stabilitet indikerer netop, at der ingen effektiv konkurrence er indenfor området. For det andet er Microsofts ekstrem høje markedsandel beskyttet af høje adgangs-barrierer, hvilket forhindrer nye konkurrenter i at få trænge ind på markedet. Den tredje årsag, som undersøgelsesdommeren anfører for at begrunde Microsofts monopolistiske stilling er, at netop som et resultat af disse adgangsbarrierer, findes der ikke nogen reelle alternativer til Windows på markedet.

Hvis den amerikanske regering beslutter sig for at følge monopoltilsynets anbefalinger vil det betyde, at der anlægges en retssag overfor Microsoft, som i sidste ende kan betyde at Microsoft skal træffe en foranstaltninger, som letter konkurrence-vilkårene for virksomheder på markedet for styresystemer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs