Megafusion i modvind

MediaWatch

Det har kastet de to virksomheders aktier ud i en massive dyk på børsen.

Reaktioner fra de amerikanske børser har sået tvivl om gigantfusionen mellem medievirksomheden Time Warner og Internet-udbyderen America Online.

Mere end 20 milliarder dollar er fosset ud af fusionens værdi på bare tre dag, oplyser Berlingske Tidende. Hårdest ramt blev Internetselskabet AOL, hvor kursfaldet var på næsten tyve procent, mens Time Warners aktier slap med at miste ti procent i værdi.

Aktiemarkedets modvilje går på om det gamle traditionsbundne medieselskab og den unge visionære Internet-udbyder nu også kan arbejde sammen. Umiddelbart synes fusionen at være en god idé, med indlysende fordele for begge virksomheder, hvor det vil være muligt at udnytte synergien mellem de to komplementerede forretningsområder i markedsføring og distribution. Specielt AOL's aktionærer frygter, at Time Warner vil blive en klods om benet på den ekspansive unge on-line virksomhed.

I værste fald kan urolighederne føre til at fusionen alligevel ikke bliver til noget, hvis aktionærerne stemmer imod. Den vil så lide samme skæbne som fusionen mellem Lycos og USA Networks, der røg på gulvet efter aktionærhøringen.

Meningen med at slå Time Warner og AOL sammen var blandt andet, at man så kunne konkurrere mod softwaregiganten Microsoft, men paradoksalt nok har fusionen indtil videre været en fordel for Gates. Microsoft bruger nemlig fusionen til af forsvare sig med, i den monopolretsag, som de amerikanske myndigheder har anlagt mod softwaregiganten. (Se også artiklen om monopolsagen mod Microsoft i iNetWatch nummer 10).

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også