MediaWatch

Spam bliver ikke forbudt ved lov

Danmark skal senest næste sommer indføre regler for fremsendelse af spam. Det siger et EU-direktiv på området. Men til trods for at et flertal i den projektgruppe, som erhvervsministeren har nedsat til at belyse sagen, ifølge Politiken går ind for et forbud, så har ministeren besluttet at lade spam være lovligt. Det er dog ikke ensbetydende med at regeringen vil acceptere spam, og erhvervsministeren holder derfor muligheden åben for senere at forbyde spam via en bekendtgørelse, såfremt det går hen og bliver et problem for forbrugerne.

I stedet for et forbud vil regeringen indføre en frivillig mærkeordning for virksomheder, der overholder god markedsføringsskik på Internette,t og ellers lade det være op til branchen selv at føre selvjustits.

Mange medlemmer i den projektgruppe, som erhvervsministeren her nedsat bestående af 13 forskellige erhvervs- og forbrugerorganisationer, går imidlertid ind for et forbud. Under alle omstændigheder udtaler flere Internetudbydere, at de fremover vil fortsætte hidtidige praksis med at udelukke internetvirksomheder fra serverne, hvis de benytter sig af spam som forretningsmetode.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs