MediaWatch

HP og Nokia vil udvikle WAP

I et forsøg på at ændre landskabet indenfor det mobile internetmarked offentliggør Hewlett-Packard Company og Nokia Corporation en global aftale om at slå sig sammen om at udvikle og promovere business-kritiske mobile internetløsninger for virksomheder. Denne alliance vil gøre det muligt for kunder at få adgang til e-services over internettet med mobile håndbårne enheder så som Nokia's medie telefoner.

Nokia annoncerede at Nokia WAP Server software vil blive tilgængeligt på både HP-UX(1) og Windows NT(R) operativ-systemer. I henhold til aftalens betingelser skal HP videresælge Nokia's WAP Server software for begge operativsystemer over hele verden gennem deres direkte og indirekte distributionskanaler.

Den første HP 9000 Enterprise Server som støtter Nokia's WAP Server software bliver HP's L-Class entry-level server, som netop er blevet introduceret. L-klassen er ideel til de nye opstående WAP markeder, fordi den har indbygget de high-end business-kritiske egenskaber til entry-level markedet. Den business-kritiske støtte gør det muligt for virksomheder at tilbyde pålidelig internet og intranet adgang til deres kunder og medarbejdere. WAP-baserede løsninger gør det muligt for kunder at få adgang til værdifulde data og e-services fra hvor som helst de befinder sig.

"Det revolutionære her er at man nu kan få adgang til business-kritiske data, uanset hvor man befinder sig" udtaler Pekka Ala-Pietila, der er direktør for Nokia Corporation. "Vi kan nu bruge det i forskellige former til at udbygge friheden, og skabe muligheder og adgang til services, som folk aldrig havde drømt om af få stillet til rådighed i de mobile omgivelser. Ved at kombinere internettet og mobilitet kan man for alvor begynde at opbygge en mobil informationssamfund, som vil ændre den måde, hvorpå man arbejder og kommunikere på i dag".

"Dette træk henimod det trådløse internet marked er en af de kritiske byggesten i opbygningen af en åben service marked," siger Ann Livermore, der er direktør og CEO for HP Enterprice Computing. "Med en mobil gigant som Nokia, der deler de smme visioner om E-services som os, kan vi hjælpe folk og businesses til at udvikle og anvende business-kritiske WAP-services og løsninger og udlede nye værdier fra internettet".

HP og Nokia vil desuden samarbejde om at optimere Nokia WAP Serveren på alle HP 9000 og HP NetServer platforme, som vil gøre det nemmere at tage de WAP-baserede e-service løsninger i anvendelse i business-kritiske omgivelser. Ikke alene vil virksomheder få mulighed for at anvende og administrere WAP-løsninger langt lettere, men HP vil levere one-stop shopping for både hardware og software såvel som en ekspertforståelse for den sikkerhed, pålidelighed og skalabare hensyn som kunder har ved anvendelse af e-service løsninger. Den første tilgængelige e-service løsning vil blive en løsning for en WAP-baseret mail adgang, som er baseret på HP's OpenMail business messaging produkt.

Brugere af OpenMail kan også anvende den sikkerhed, som tilbydes i forbindelse med den HP Praesidium VirtualVault trusted Web-server platform, som forsyner U.S. Department of Defense-grade, "B-level" sikkerhedsmekanisme, som parerer selv de mest sofistikerede angreb. Nokia WAP serveren er verdens første til at implementere Wireless Transport Layer og Security (WTLS) service i deres første software introduktion, som gør det muligt med end-to-end sikker adgang over det cellulære netværk fra mobile enheder til disse omgivelser.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs