MediaWatch

Integrationen i den digitale fremtid

Alle de store danske tv-stationer er nu på internettet. Online-delen er i stigende grad blevet en vigtig del af det danske tv-billede, og i den kommende tid vil vekselvirkningen mellem tv-programmer og internetaktiviteter blive endnu mere fremtrædende, spås det hos tv-stationernes online ansvarlige.

Samtidig forbereder først og fremmest DR og TV 2 sig på digital tv-sending med alt hvad det medfører af elektroniske programguides, interaktive muligheder og integration mellem tv- og online verdenen.

Og endelig vil udbredelsen af Kabel-, ADSL- og satellitmodems betyde, at internettet gradvist bliver et multimedie og i sidste instans et alternativt tv-medie.

Hvis altså indholdet følger med. Relevant indhold er nemlig en afgørende faktor før folk køber digitale settop bokse til tv'et, viser erfaringerne fra Tyskland, USA og Asien. Og tilsvarende kræver det nok lidt mere end hurtigere sideskift, før de dyre kabelmodems og ADSL forbindelser for alvor bliver udbredt blandt den internetsurfende del af befolkningen.

Synergi

På den anden side er der store muligheder for synergi mellem medierne, når indholdet på nettet og indholdet på tv for alvor begynder at spille sammen. Fjernundervisning, nyheder, gør-det-selv-programmer og gameshows er nogle af de genrer, der allerede eksperimenteres med rundt omkring - primært på DR og TV 2, for i produktionsbranchen er initiativerne stadig mere begrænsede.

Derfor har TV-skolen i København med EU-støtte og i samarbejde med Producenterne, FAF og Dansk Metal indledt en konference og workshop-serie, hvor tv- og multimedieproducenter sammen med blandt andet online ansvarlige og programredaktører fra tv-stationerne får mulighed for at eksperimentere med den digitale fremtid. Forløbet indledes med en branchekonference den 17. juni, hvor man blandt andet kan se levende eksempler på, hvad der komme ud af at sætte en tv-producent, en multimedieproducent og en web-udvikler sammen om at producere tværmediale, interaktive programkoncepter.

På konferencen kommer også DR's generaldirektør Christian S. Nissen og lederen af tv2.dk Christian Peytz, samt udenlandske og danske eksempler på interaktive programmer.

Konferencen "Preview - TV og den digitale fremtid" arrangeres i Tivoli den 17. juni.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs