MediaWatch

Slut med Bingo-TV

Den fastslår, at der ikke kan gives programstøtte til bingoudsendelser og lignende.

Omlægningen af græsrodstilskud fra udsendelsestid til egenproduktioner gennemføres pr. 1. juli 1999. Basistilskuddet nedsættes med tre fjerdedele til omkring 1200 kr. pr. time, mens man kan søge produktionstilskud på op til 5000 kr. pr. time med et ugentligt loft på tre-fire timer.

- Det er ingen besparelse, kun en omlægning, og så er der en støtte til de lokale nævns mulighed for at gå ind og se regnskaber. Der har været en masse plat og svindel. Det forsøger vi at komme til livs, siger Carsten Hansen (S).

Græsrodstationerne er betænkelige ved, at programtilskuddet afgøres af et politisk flertal i et nævn.

- Flere stationer har meldt, at de lukker, og andre har fyret medarbejdere, fordi man er meget usikker på den fremtidige tilværelse, siger Tove Videbæk (KRF).

Hun var kun observatør (Kristeligt Folkeparti var ude af Folketinget, da daværende kulturminister Jytte Hilden lavede medieforliget) og kunne kun glæde sig over, at det ikke blev så slemt som det oprindelige udkast lagde op til.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs