MediaWatch

TV3 udfordrer danske politikere

TV3 køber de sportsrettigheder, vi kan, og tager slagsmålet med politikerne, for vi vinder den sag, lover den kendte og fremtrædende erhvervsmand, Asger Aamund, der udover en række andre hverv også bestrider posten som bestyrelsesformand for TV3 Danmark.

Asger Aamund var fredag inviteret i TV3s nyhedsstudie for at deltage i en debat om et lovforslag fra tidligere kulturminister Ebbe Lundgaard. Lovforslaget fra december 1997 vil overlade det til ministeren at fastsætte regler for, hvilke begivenheder af væsentlig samfundsinteresse, som kun må sendes på kanaler, der kan modtages af mere end 90%. Lovforslaget har TV3 indklaget for EU-kommissionen. Forslaget er især møntet på rettigheder til sportsbegivenheder og er formuleret med henblik på, at kun DR og TV2 må erhverve og sende store sportsbegivenheder som f.eks. fodboldlandskampe.

- EU-direktivet er glimende, for det er møntet på dyre betalingskanaler, som det sker i Tyskland, sagde Asger Aamund fredag aften i "Dagens nyheder på TV3".

- I Tyskland tolkes EU-direktivet på den måde, at 2/3 af seere skal kunne se det på en gratis kanal, men i Danmark har politikerne brugt det udmærkede direktiv til at skabe og fastholde TV-monopolet. TV3 kan kun ses af 2/3 af befolkningen, fordi at politikerne har forbudt kanalen adgang den de nationale sendemaster. Sådan er det ikke i andre lande. Politikere forbyder TV3 at sende på nationale sendemaster, som vi har ansøgt om mange gange, og dernæst forbydes TV3 at få sportsrettigheder, fordi vi ikke kan ses af alle.

- TV3 har indklaget denne sag for EU, og den vinder vi i sidste ende, selvom danske politikere godt kan forhale det. I mellemtiden vil TV3 blive ved med at købe sportsrettigheder, og vi vil blive ved at med dele dem med Danmark Radio, så de sidste 35 pct. kan se med. Så må politikerne se, om de kan pille dem fra os. Det er et slagsmål, jeg glæder mig til, siger Asger Aamund.

TV3s klage behandles i EU-kommissionen i denne måned.

Yderligere oplysninger: Niels Jørgen Langkilde, TV3, 35 25 90 00, 20 96 70 00.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs