MediaWatch

Udviklingsfond skal fremme multimedia

Kulturministeriets Udviklingsfond skal "sikre en aktiv udvikling af dansk kunst- og kulturliv ved at støtte og iværksætte initiativer, der er nyskabende eller tværgående og iværksættes på landsdækkende, regionalt eller lokalt niveau". Loven træder i kraft 1. oktober, men bestyrelsen blev udpeget 1. juli af ministeren og af ministeriets råd og nævn.

Til fondens virksomhed yder staten et tilskud via finansloven og fonden kan herudover f.eks. tips- og lottomidler. I henhold til loven kan fonden yde tilskud efter ansøgning og selv iværksætte initiativer. Tilskud fra fonden er "normalt betinget af en medfinansiering fra ikkestatslig side". I særlige tilfælde kan fonden dog forestå den samlede finansiering, hvis bestyrelsen skønner, at et initiativ i særlig grad opfylder fondens formål.

Dermed er der ifølge ministeren åbnet op for, at den danske multimediabranche, der indtil nu udelukkende har haft et kommercielt udgangspunkt, også får mulighed for at udfolde den kreativitet, der betragtes som en forudsætning for at gøre sig gældende såvel nationalt som internationalt.

- Det må være op til fondens bestyrelse at vælge de relevante projekter, siger Elsebeth Gerner Nielsen.

Hun har foreslået tre emner for fondens arbejde Multimedia, det multikulturelle og de unge vækstlag inden for kunst og kultur.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs