Forslag om at bevare Palads er blevet nedstemt

Nordisk Film Biografer kan dermed fortsætte sit arbejde med bygge fremtidens Palads.
Med resultatet af afstemningen er en mulig hindring for nedrivningen af bygningen for nu væk, og Nordisk Film Biografer kan gå videre med sine planer om at bygge en ny biograf. | Foto: Olivia Loftlund
Med resultatet af afstemningen er en mulig hindring for nedrivningen af bygningen for nu væk, og Nordisk Film Biografer kan gå videre med sine planer om at bygge en ny biograf. | Foto: Olivia Loftlund

Det politiske forslag om en bevarende lokalplan for Palads-Biografen i København, er blevet nedstemt i Københavns kommunes borgerrepræsentation med 12 stemmer for og 43 stemmer imod. Det skriver Kulturmonitor.

En bevarende lokalplan betyder, at der ikke kan ændres på en bygnings ydre. De 12 stemmer for forslaget kom fra forslagsstillerne fra Det Konservative Folkeparti og Alternativet, mens de resterende 43 medlemmer af Borgerrepræsentationen stemte imod, skriver mediet. 

Bag forslaget stod bl.a. medlem af Kultur og Fritidsforvaltningen Karina Bergmann (K), som tidligere har udtalt, at bygningen er ”et stykke kulturarv”, som ville være ”en stor fejl at rive ned.” Med resultatet af afstemningen er en mulig hindring for nedrivningen af bygningen for nu væk, og Nordisk Film Biografer kan gå videre med sine planer om at bygge en ny biograf.

Om forslaget har adm. direktør i Nordisk Film Biografer, som Palads er del af, Asger Flygare Bech-Thomsen, tidligere udtalt til MediaWatch, at en bevaring af bygningen i hans øjne ikke er den rigtige løsning.

”En bevaring af Palads vil ikke redde det faldende gæstetal, for gæsterne efterspørger større sale med bedre lyd og billede – noget, der ikke kan skabes i den eksisterende bygning,” lød det fra Asger Flygare-Thomsen.

I november 2022 præsenterede Nordisk Film Biografer tre forslag til, hvordan et nyt Palads kunne komme til at se ud. Onsdag annoncerede Nordisk Film Biografer en samarbejdsaftale med Klara Karolines Fond - også kendt som Gernes-Fonden - om udviklingen af fremtidens Palads-biograf. De to parter har indledt dialog om skitsen til ”Klassisk Palads”, som er et af tre skitseforslag, der blev præsenteret i november. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også