MediaWatch

Antallet af jobannoncer er på tilbagetog

Siden januar er antallet af jobannoncer på landets største jobportal, Jobindex, faldet med næsten 20 pct. Fra august til september faldt tallet yderligere.

Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Efter nogle stabile sommermåneder med ca. 30.000 nye jobannoncer på jobportalen Jobindex, faldt antallet i september til 28.000, skriver Finans.

Det er et markant fald fra starten af året, hvor antallet af jobannoncer lå på næsten 35.000 om måneden. I lyset af den økonomiske krisesituation kommer tilbagegangen ikke bag på Niels Rønholdt, cheføkonom i Jyske Bank.

”Normalt halter arbejdsmarkedet lidt efter faldet i forbrugernes købelyst. Men denne gang går det relativt hurtigt nedad. Derfor er det heller ikke overraskende, at arbejdsmarkedet også bremser ret hårdt op. Det passer meget godt med de her tal,” siger han til Finans.

Udviklingen på jobmarkedet bliver af økonomer opfattet som et signal om økonomisk afmatning, og Jyske Bank, Handelsbanken og Danske Bank spår alle om fald i både privatforbrug og beskæftigelse, der vil række et godt stykke ind i 2023.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs