MediaWatch

Borgerlige partier fastholder planer om at skrotte medieaftale efter valg

Seneste meningsmålinger peger i retning af, at det politiske flertal kan svinge i borgerlig retning efter et forestående folketingsvalg. Det vil sende partierne ud i en ny runde af forhandlinger om et medieforlig til at afløse det seneste.

Venstres Jan E. Jørgensen og Birgitte Bergmann fra Konservative vil ikke lade medieaftalen stå uændret, hvis flertallet i Folketinget skifter efter valg. Nye Borgerlige er også klar til at skrotte aftalen. | Foto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix (sammensat af mediawatch)

Blækket er knap nok tørt ind på den smalle medieaftale, som den socialdemokratiske regering indgik i slutningen af maj, før aftalepapiret snart risikerer at blive makuleret og erstattet af en ny. For hvis de borgerlige partier får flertal ved det forestående folketingsvalg, så vil de skrotte forliget og indlede forhandlinger om et nyt, skriver Politiken

Både Venstre og Konservative fortalte allerede i maj til MediaWatch, at de forventede at smide store dele af medieaftalen i skraldespanden, hvis flertallet skiftede efter et folketingsvalg, men det er først her til sommer, at nye meningsmålinger indikerer, at scenariet ikke er urealistisk.

I Politiken lyder det nu enstemmigt fra Venstre, Konservative og Nye Borgerlige, at de vil lave en ny aftale, hvis de får flertal efter et folketingsvalg. Det er især det såkaldte kulturbidrag, de ekstra midler til DR og krav om overenskomstlignende forhold for alle medier, der modtager mediestøtte, som de borgerlige partier ikke kan acceptere fra den seneste medieaftale. Aftalen er endnu ikke gjort til lov.

Nu ligger regeringens lovforslag om streamingtjenesters kulturbidrag klar

Borgerlige partier vil skrotte store dele af medieaftale efter valg

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs