MediaWatch

Rusland vil stemple Facebook og Instagram som ”ekstremistiske”

Rusland vil erklære de sociale medier Facebook og Instagram som ”ekstremistiske”, skriver et russisk medie ifølge Bloomberg News.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Den russiske regering har anmodet retten i Rusland om at erklære Facebook og Instagram ”ekstremistiske”, skriver det russiske medie Interfax ifølge Bloomberg News.

Tidligere har russiske myndigheder blokeret for adgangen til Facebook under en ny medielov. Erklæres Facebook og Instagram for ”ekstremistiske”, vil det gøre ejerselskabet Meta Platforms’ aktiviteter i Rusland ulovlige.

Det vil samtidig medføre en blokering af adgangen til Instagram, som endnu er tilgængelig i Rusland.

Fredag blev der opfordret til en granskning af selskabet i det russiske underhus, efter at Reuters har berettet om, at Facebook-ejeren har lempet sine interne restriktioner, hvad angår opfordringer til vold mod russiske soldater efter invasionen af Ukraine.

”I lyset af den igangværende invasion af Ukraine gjorde vi en midlertidig undtagelse for dem, der er påvirket af krigen, for at udtrykke deres følelser over for et invaderende militær,” skriver en talsperson fra Meta til Bloomberg og nævner som eksempel ”død over de russiske invaderende”.

Denne artikel er leveret af MediaWatch's søstermedie ITWatch

Facebook tillader hadtale mod russere når det handler om Ukraine 

Instagram skærer i sit udbud af apps 

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs