MediaWatch

Enhedslisten vil vide mere om efterretningschefers advarsler til medier

Medieordfører Søren Søndergaard insisterer på, at regeringen må kaste lys over de advarsler, som efterretningstjenesterne er kommet med hos en række danske medier.

Historien om Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) og Politiets Efterretningstjenestes (PET) besøg hos en række mediechefer er ikke færdig, hvis det står til Enhedslisten. Det skriver Berlingske.

Flere chefredaktører blev tidligere på måneden opsøgt af chefer fra PET og FE, som indskærpede, at strafferammen for at viderebringe fortrolige oplysninger er op til 12 års fængsel. Så Når Danmark kritiserer andre lande for at presse frie medier, mener Enhedslistens medieordfører Søren Søndergaard, at sagen skal undersøges til bunds for at udelukke politisk pres.

"Så kan vi eventuelt svare, at efterretningstjenesterne selv traf beslutningen – at den er uberørt af politikere," siger Søren Søndergaard, der derfor stillet en række folketingsspørgsmål om sagen, skriver Berlingske.

Ingen af ministerierne har ønsket at kommentere sagen til avisen.

Tidligere på måneden klagede brancheorganisationen Danske Medier til Justits- og forsvarsministeren ved at indsende en protestskrivelse.

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs