MediaWatch

Danske Medier sender protest til ministre over slet skjult trussel fra FE og PET

Flere chefredaktører er blevet opsøgt af chefer fra PET og FE, som har indskærpet, at strafferammen for at viderebringe fortrolige oplysninger er op til 12 års fængsel. Det får nu Danske Medier til at klage til justits- og forsvarsministeren.

PET-chef Finn Borch Andersen har sammen med Svend Larsen, chef for FE, afholdt møder med medier, som nu møder kritik. | Foto: Jens Dresling

Danske Medier er oprørt over, at chefer fra PET og FE har afholdt møder med chefredaktører på en række frie medier, og har derfor indsendt en protestskrivelse til justits- og forsvarsministeren.

Det skriver Berlingske på baggrund af klagen. På mødet blev det indskærpet, at det kan straffes med fængsel i op til 12 år, hvis fortrolige oplysninger videreformidles. Det blev ifølge Danske Medier opfattet som en slet skjult trussel, skriver Berlingske.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs