MediaWatch

Danske Medier sender protest til ministre over slet skjult trussel fra FE og PET

Flere chefredaktører er blevet opsøgt af chefer fra PET og FE, som har indskærpet, at strafferammen for at viderebringe fortrolige oplysninger er op til 12 års fængsel. Det får nu Danske Medier til at klage til justits- og forsvarsministeren.

PET-chef Finn Borch Andersen har sammen med Svend Larsen, chef for FE, afholdt møder med medier, som nu møder kritik. | Foto: Jens Dresling

Danske Medier er oprørt over, at chefer fra PET og FE har afholdt møder med chefredaktører på en række frie medier, og har derfor indsendt en protestskrivelse til justits- og forsvarsministeren.

Det skriver Berlingske på baggrund af klagen. På mødet blev det indskærpet, at det kan straffes med fængsel i op til 12 år, hvis fortrolige oplysninger videreformidles. Det blev ifølge Danske Medier opfattet som en slet skjult trussel, skriver Berlingske.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opskalering i Egmont, tv-tal fra året der gik og oprustning på cybersikkerhed har været med til at sætte farve på denne uge i den danske mediebranche. Få overblik over paletten med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs