MediaWatch

Danske Medier vil have åbnet diskussion om fordeling af licensoverskud

De mange millioner i såkaldt merlicensprovenu bør fordeles, så de i højere grad bidrager til at skabe bredde i medielandskabet og holder hånden under lokal- og regionalmedier, lyder det fra adm. direktør i Danske Medier, der vil have gjort op med, at en stor bid af kagen tilfalder DR.

Foto: Kit Lindhardt

Både sidste år og året forinden blev langt hovedparten af puljerne med licensoverskud sendt i DR's retning, men den praksis bør tages til genovervejelse, mener adm. direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, der i et debatindlæg i Berlingske opfordrer til en diskussion om, hvordan det såkaldte merlicensprovenu i stedet kan bruges til at understøtte de lokale- og regionale medier.

"Fra politisk hold kunne man derfor vælge at bruge midlerne til at sikre tilstedeværelsen af redaktionelle medier i hele landet. En opgave, hvis demokratiske nødvendighed flere gange er blevet understreget af et bredt flertal af Folketingets partier," skriver Mads Brandstrup.

Danske Medier foreslår konkret, at en del af de overskydende midler bruges til etablering af en midlertidig ugeavispulje, der længe har været tale om fra politisk kant, men som ikke er realiseret, som etablering af en udviklingspulje til regionale- og lokale medier de næste fire år.

Indlægget i Berlingske kommer forud for, at Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen onsdag har indkaldt en række aktører på medieområdet til en dialog på Christiansborg om tankerne, de gør sig, i forhold til et nyt medieforlig, der skal forhandles på plads de kommende måneder.

Lokale netmedier medbringer syv forslag til kulturministerens medietræf

Google glimrer ved sit fravær på invitationsliste til mediemøde med kulturministeren 

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs