Kulturministeren vil "utroligt gerne" lande bredt medieforlig

Det er kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens vigtigste opgave at få landet en medieaftale, og det skal helst være med opbakning fra et bredt udsnit af Folketingets partier, lyder det.
Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Regeringen har et medieudspil på vej, og resultatet af de følgende forhandlinger skal gerne ende med en bred politisk aftale. Sådan siger Ane Halsboe-Jørgensen (S) til Børsen fredag.

"Det kan ende på flere måder, men jeg vil gerne lægge hovedet på blokken og sige, at jeg utroligt gerne vil, at vi går bredt ud af det. Det er aldrig særligt kønt, når vi politisk ikke kan levere nogle trygge rammer," siger hun i et bredt interview med avisen.

Det seneste medieforlig fra 2018 blev indgået som et smalt forlig mellem den daværende VLAK-regering og Dansk Folkeparti.

Da den socialdemokratiske regering tiltrådte i 2019 lød det i regeringens forståelsespapir med SF, Enhedslisten og Radikale Venstre, at medieforliget skulle laves om.

Kulturministeriet har tidligere meldt ud, at forhandlingerne starter inden nytår, og at regeringens ambition er at lande "en bred aftale" i starten af det nye år.

Ane Halsboe-Jørgensen tiltrådte som kulturminister i august efter Joy Mogensens afgang på posten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også