MediaWatch

Venstre-politiker er "rystet" over lukningstruet opslagsværk

Mens Venstres medieordfører, Jan E. Jørgensen, kritiserer regeringen for ikke at afsætte penge til at drive Lex.dk videre, vil Socialdemokratiet vente med at tale om opslagsværkets overlevelse til finanslovsforhandlingerne.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det vækker kritik fra oppositionen, at Socialdemokratiet ikke har beviliget en ny pose penge til at drive og opdatere onlineportalen Lex.dk næste år, hvor Venstres medieordfører Jan E. Jørgensen er decideret "rystet", siger han til Politiken.

"Jeg fatter ikke, at regeringen ikke har et ønske om at drive det videre. Det svarer til, at man bygger en Storebæltsbro, og så har man pludselig ikke penge til at asfaltere vejen, så den ikke kan bruges," siger han til avisen, efter MediaWatch i begyndelsen af ugen kunne fortælle, at pengetanken til at drive det digitale danske opslagsværk Lex.dk, som er en sammensmeltning af Den Store Danske Encyklopædi, Trap Danmark og Den Danske Ordbog, udløber i første halvår af 2022, og derfor står portalen til at lukke næste år.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs