MediaWatch

V, SF og Ø støtter forslag om at sende flere penge til kultur

Interesseorganisationen Dansk Kulturliv foreslår at tilgodese kulturområdet med nyt "prioriteringsbidrag" og får politisk opbakning, men S siger umiddelbart nej.

Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Frem for et omprioriteringsbidrag skal kulturområdet beriges med et "prioriteringsbidrag" på to pct. årligt i tre år, mener den nye interesseorganisation Dansk Kulturliv. Det skriver Politiken.

Den foreslåede saltvandsindsprøjtning møder politisk opbakning fra Venstre, SF og Enhedslisten, som hver især foreslår at tilføre henholdsvis 150, 100 og 50 mio. kr. ekstra til kulturen på Finansloven.

Fra Socialdemokratiet lyder der et umiddelbart nej med begrundelsen, at dansk økonomi ikke lægger op til de store prioriteringer i øjeblikket, men at regeringspartiet vil lytte til de andre partiers ønsker.

Bag Dansk Kulturliv står en række kulturelle organisationer, herunder Danmarks Biblioteksforening.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs