MediaWatch

Sammenslutning vil have etableret analyseinstitut på kulturområdet

Dansk Erhverv og Kommunernes Landsforening vil sammen med bl.a. Aarhus Universitet og Augustinus Fonden have politikerne til at etablere et analyseinstitut til at styrke kulturlivet. De spiller ind med et konkret forslag, der henter inspiration fra Idrættens Analyseinstitut.

Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken/Ritzau Scanpix

Undersøgelser med fokus på Danmarks kulturliv og -branche kan være med til at danne grundlag for bedre politiske beslutninger og give overblik over kulturens betydning for den enkelte borger, lyder det fra en bred sammenslutning af aktører, som opfordrer til at etablere et nyt analyseinstitut på kulturområdet.

Sammenslutningen består konkret af Danske Kulturbestyrelser, Kommunernes Landsforening, Dansk Erhverv, Center for Kulturevaluering ved Aarhus Universitet og Augustinus Fonden, som onsdag har spillet ud med et konkret forslag til et analyseinstitut. De mener, at især coronakrisen har fremhævet kulturens betydning for danskerne, men området er underbelyst, fordi der mangler et gennemgående overblik over kulturområdets sammensatte økonomi.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Franske medier lander indholdsaftale med Facebook

En forhandlingsalliance, der bl.a. repræsenterer Le Monde og Le Figaro, har netop indgået en aftale med Facebook om visning af journalistisk indhold. Aftalen er et bevis på, hvad der kan opnås gennem løsningsorienteret dialog, siger det sociale medieselskab.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs