MediaWatch

Ny kulturminister: Medieforliget bliver min "største opgave"

Et nyt medieforlig skal i hus for at sikre den frie presse, lyder det fra Ane Halsboe-Jørgensen, der i går overtog posten som kulturminister fra Joy Mogensen.

Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

Nyudkækket kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) kalder de forestående forhandlinger om et nyt medieforlig for den absolut største opgave, hun går i møde som ny politisk frontfigur for kulturen og medierne i Danmark. Det sker i et interview med DR.

"I forhold til det politiske forhandlingsforløb er den største opgave at få landet et medieforlig. Det er afgørende for den frie presse, vores kritik af magthaverne og en kerne i vores demokrati, at vi har stærke medier. Det skal medieforliget sikre," siger Ane Halsboe-Jørgensen til DR.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs